tisdag 3 juni 2014

Arvids 8 (åtta!!!!!!!!!) års barnkalas!

Så var det dags att fira Arvids åttonde födelsedag. Han vill firas så många gånger som möjligt, varför vi lade barnkalaset på lördagen, dagen före hans riktiga födelsedag. På detta sätt firas han tre gånger och släkten sluter upp nästa helg. (Vi har självfallet ett motsvarande upplägg för Sigrid.) Och visst förstår man honom, det är roligt att bli firad.
 
Under flera månaders tid har vi planerat och funderat, gjort serpentiner, sytt flaggspel i Angry birds färger, pins att dekorera bakverk och bord  med, gjort en angry birds pinata, godispåsar i form av vikta kuber och kuber att dekorera bordet med, gjort eget angry birds bowling set, köpt in och fyllt kuberna med godis, bakat, funderat ut en tipsrunds med 15 frågor (12-13 barn inomhus vid regn kan ju vara en smula riskabelt), tagit fram 4 vetenskapliga experiment, köpt in godispåsepresenter, köpt tårtoblat och jaaa, allt som brukar behöva göras inför ett kalas.
Så var det äntligen dags....
Sigrid är Arvids 4e bästa kompis enligt Arvid. Hon hade ringt honom och tackat ja i korrekt ordning.
Mycket Lego Star Wars och Pokemonkort - han hade informerat alla och envar att detta ville han ha. Han hade blivit hörsammat.
Servitören Anders.
Arvid sitter och myser!
Det var glad och uppsluppen stämning.
Tårtdags.
Studsmattan är bland det bästa vi någonsin köpt! Så uppskattad, både för lek och förtroliga samtal bland Arvid, Sigrid och deras vänner.
  1. Här fick alla fiska is med bomullstråd i ett vattenglas - strödde man salt på isen frös bomullstråden fast - vad var det som hände.Andra experiment som vi testade var:
  2. Vi lade ett hårdkokt skalat ägg högst upp på en karaff med snävare öppning än äggets storlek, så fuktade vi karaffens hals, tände en tändsticka som fick brinna inne i karaffen - lade på ägget och vips slukades ägget ner i karaffen pga av undertryck.
  3. Vi hällde ättiksyra i en glasflaska. Innan hade vi fyllt en ballong med bakpulver. Vad hände då vi ballongen slöt om flaskans topp och bakpulvret rann ner till ättiksyra? (Ballongen blåstes upp)
  4. Vi tog fram 6 glas, de tre första fyllde vi med vatten de andra tre var tomma. Genom att lyfta ett glas hur kunde man få vatten i vartannat glas (man lyfte glas 2 med vatten och hällde vattnet i glas 5).
Vetenskapliga experiment är vår grej på kalas helt klart. Barnen tycktes dessutom vara genuint intresserade. Vi funderar redan på vad vi ska hitta på tills nästa år.
Så var det dags för godisöppning...
Ett riktigt lyckat kalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar