lördag 7 januari 2017

Nyårsafton 2016

År 2017 stod på tur och varför då inte en nyårsmiddag med 17 rätter?
För att klara detta mastodontprov krävs ju lite planering och taktisk känsla.
Ja, jag tänker både på själva genomförandet men även intaget av all denna mat kräver sin planering.
Egentligen behöver vi inte besöka Nordiska muséet längre. Lenas dukning är ju ändå strået vassare. Fast att inse det är ju väldigt trevligt i sig!
Med så fin dukning och så många rätter kändes det helt rätt att satsa på finare kläder.
Det fick bli två flaskor champagne! Vi satt ju till bords i fem-sex timmar....
Några av rätterna: Chokladbollar, chokladmousse och getosttoppade rödbetshalvor. Behöver nödvändigtvis inte serveras i den ordningen....
 Lenas hummersoppa är ett måste - så god!
Även om portionerna inte blev mindre så åt vi definitivt mindre av varje portion som dök upp i slutet av middagen.
God fortsättning på år 2017!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar