fredag 29 juli 2016

Servettbrytning: Krabban

Skaldjur i alla varianter är väldigt gott att äta - inte minst på sommaren då man helt enkelt inte ORKAR stå i köket.
Varför inte pryda tallriken med en tygkrabba?

Krabban

 Vik servetten längs båda diagonalerna, veckla upp mellan vikningarna.
Veckla ut servetten och vik sidorna mot mitten. Gör likadant med nästa två sidor.
Veckla ut servetten.
Vik servetten på mitten och vik upp övre högra flärpen mot övre spetsen.
Vik tillbaka - vikningen som har uppstått på mitten av servettens sida viker du tillbaka flärpen, fast nu på servettens insida, se servetten längst ner till höger på bilden ovan. 
Gör likadant med vänstra delen av servetten..
 Vänd på servetten och vik in toppen.
Vik en centimetertjock kant längst ned.
Vänd på servetten igen.
Vik fram sidorna från botten (främre klopartiet på krabban).
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar