tisdag 19 maj 2015

Högtidsdag: Elva år sedan vi träffades första gången!

 Den 11 maj 2004 var första gången Anders och jag sågs! Det kändes helrätt från första stund!
Och här är vi nu 11 år senare med två barn, villa... och varandra och måste nog säga att vi har haft en enastående tur.
Vi firar inte bara födelsedagar, bröllopsdagar och förlovningsdagar utan passar även dagen D- Dagen då vi träffades!
 Vi firade dock 2 dagar senare, då det föll väl in i Kristi Himmelsfärdslånghelgen. Detta år var det jag som planerat matmenyn som skulle passa någorlunda till champagne.

Meny

Ostron med citronklyftor
Ugnsgratinerad sparris under ett täcke av parmesan
Potatisbullar med gräddfil, rom och kräftstjärtar
Snittar (av baugetter) med chévre med ringlad honung och timjan på toppen
Kall krabblasagne med wasabi, avokado och grönt äpple 

Dessert

Chokladfondue
 Duk och servett är Signe Sohlmans "Draken" linnedukarnas kungligheter från Almedahls. Vit ljus i våra högsta kandelabrar i nysilver. Arvid har lagt in några Legogubbar, litet subtilt i dukningen. 
 Anders öppnar ostron. Ostronkniven (som jag felaktigt angav vara en ostkniv häromdagen) klarade inte av ostronen, men väl att skada Anders, varefter en skruvmejsel fick ta över ynnesten att öppna ostronen. 
 Snittarna med chévre med ringlad honung och timjan på toppen. Jag skar baguetterna snett, dippade båda sidorna i olivolja - gratinerade i ugnen. Efter att de var uttagna ur ugnen lade jag på övriga ingredienser och körde in dem i ugnen igen några minuter,
 Potatisbullarna köpte jag direkt ur frysdisken. Någonstans på bordet kan man även ana gräddfil, rom och kräftstjärtar.

Kall krabblasagne med wasabi, avokado och grönt äpple 

2 konserverade burkar krabbkött, krama ur all vätska
400 g philadelphiakost,
3 cm wasabipasta sträng salt, peppar
6 färska lasagneplattor, delade på mitten
2 avokador i klyftor
1 grönt äpple, tunt skivat
Blanda philadelphiaost och wasabipasta och rör ner krabbköttet. Smaka av med salt och peppar. Koka lasagneplattorna i saltat vatten i cirka 2 minuter, kyl sedan i isvatten. Låt dem ligga kvar i kallt vatten tills du behöver dem så de inte klibbar samman. Grunda serveringsbrickan med krispig sallad. Lägg därefter på lasagneplattor på botten och täck med krabbröra, äpple och avokado ovanpå. Fortsätt med lasagneplattor och fördela resterande fyllning och tillbehör ovanpå. 
 
 Arvid smakade ostron - njae inget för honnom - än så länge. Men kul att han vill prova!
 Champagnen Didier Michel kommer sannolikt i en blogg nära dig inom kort....
 Suveränt gott, mysigt ja ALLT!
Morgonen därpå överraskade Arvid och Sigrid oss med iordningsställt frukostbord. De hade lagt alla flingor, bär och frukter i skålar och det hela såg väldigt hotelliknande ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar