lördag 28 februari 2015

Chokladskålar fyllda med vit choklad- och minttryffel

Medan Arvid och en kompis övade schack (de ingår i ett lag på fyra som har vunnit en delseger i distriktsmästerskapet i schack varför de nu går vidare till final) på övervåningen (eller om de mest lekte med Lego - något oklart), passade Sigrid och jag på att göra en suveränt god efterrätt inför helgen.
 Sigrid penslade insidan av ischokladformar med  sammanlagt 200 g flytande mörk choklad. Dessa ställde vi in i vinskåpet (12 grader C.) för att stelna. 
 Sigrid ville smaka... 
 
 

 Vit choklad- och Minttryffel

1/2 dl grädde
150 g vit choklad
1 1/2 dl florsocker
 några droppar mintpepparolja (köps på apotek)
Värm grädden och rör ner den vita chokladen så att den smälter. Tillsätt florsocker och pepparmintoljan. Låt svalna och ställ i kylen några timmar. Vispa upp och spritsa ner i chokladskålarna.

1 kommentar:

  1. Jag förstår Sigrid att hon gärna ville smaka. Det vill jag också! Ser så underbart gott ut!
    Fina rosenservetter oxå!

    SvaraRadera