söndag 16 november 2014

Mer från Viking Grace

 Lunchen intog vi på  restaurang Oscar med underbar utsikt föröver. Renfilén var riktigt god. Så god att Arvid ångrade att hann valde hamburgare och pommes frites. Sigrid var dock nöjd med köttbullar, potatismos och lingon.
 Det fanns gott om lekrum ombord, anpassade efter lite olika åldrar. Synd att den väl tilltagna ytan för barnen inte alltid hade utnyttjats fullt ut. Ett av de större rummen kändes väl öde.
 Arvid fångad på bild innan han visste att renfilén var godare än hamburgaren.
 Lite bröd och vin i väntan på maten. Vinet var från Bandol i södra Frankrike och gott på ett rustikt sätt.
 Mat igen? Ja, när det blev kväll var det dags för smörgåsbord. Vi njöt i fulla drag men började få lite svårt att hålla tröttheten borta. Det började bli en riktigt lång dag.
 Köttbullar igen? Ja, men ska inte underskatta god mat. Äppeljuice till blir perfekt.
 Arvid och Sigrid träffar alltid lite nya kompisar på kryssningar. Denna gång hade de väldigt kul med Ella, sju år. Här på väg till ett av båtens flera dansgolv.
På Viking Line är det champagne man ska köpa om man vill köpa finare och (lite) dyrare viner! Utbudet av vanliga vita och röda viner känns lite klent. Tydligen har undersökningar och äldre statistik visat att Vikings resenärer gärna handlar champagne när de är på kryssning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar