tisdag 8 juli 2014

Skansen

Vi har som tradition att i juni varje år besöka Skansen. Vi är där till lunch för att kunna njuta av Sollidens smörgåsbord. Tisdagar försöker vi av Allsångstekniska skäl att undvika.
 Det här året föll valet på en onsdag. Mycket bra val! Vi var nästan ensamma på restaurangen, vilket vi uppskattade.
 Det blir att vi äter i modiga två timmar och då passar buffetformen bra. Arvid och Sigrid kan själva ta små promenader till toaletten och annat. Är vi dessutom nästan själva på restaurangen gör det ju inget om vi låter lite.
 Servitören skojade till det lite när han menade att det kanske inte fanns något ledigt fönsterbord. Lena och jag föll in i det allmänna skojandet.
 Arvid och Sigrid kunde inte motstå frestelsen att beträda Allsångsscenen. Dock blev de tillsagda att de inte fick vara där. Nåväl, nu har de gjort entré så som artisterna på TV gör.
 Något som vi inte testat förut var att få vara brevbärare. Arvid och Sigrid fick ett brev som skulle överlämnas till en närliggande gård. Till sin hjälp fick de ett horn att blåsa i. Det var inte lätt att få till vettiga ljud, men Sigrid kunde efter ett tag frambringa rejäla trumpetstötar.
En grupp turister med ett sovande barn i en barnvagn hyssjade oss. Vänligt men bestämt.
Deras miner var obetalbara! Vi visste inte hur vi skulle sluta skratta efteråt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar