lördag 19 juli 2014

Fruntimmersveckans Sara får en banankaka

Enormt saftig och god!

Banankaka

75 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
2 st mogna bananer
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1,5 l stor form.
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Rör snabbt ner mjölkblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.

1 kommentar:

  1. Ser gott ut! Trevligt med inlägget om servettbrytning! Här regnar det i dag och är tråkigt. Vill ut i min trädgård!

    SvaraRadera