söndag 20 juli 2014

Fruntimmersveckans Margareta bjuder på Valnöts- och Nougattårta med mandelbotten



 Valnöts- och Nougattårta

 Botten:3 ägg
175 g strösocker
100 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g vetemjöl

Nougatcreme:
6 gelantinblad, läggs 10 min i kallt vatten, kramas ur och rörs ner i det varma kaffet.
1 dl varmt kaffe
5 dl vispgrädde, vispas hyfsat hårt.
4 äggulor
300 g nougat, som har stått i rumsvärme och har blivit mjuk

Pynt:100 g mörk choklad  som har smälts ned och dragits ut på en bakplåt som långa plattor (se bilder)
 150 g valnötter
 Botten
Vispa socker och ägg hårt. blanda samman de torra ingredienserna väl och vänd ner.
Olja in en form med löstagbara kanter. Häll ner smeten. Grädda i mitten av den 175 grader C. varma ugnen under ca  25 min. Tag ut och låt svalna. Della den i två delar, överdel och underdel då den har svalnat.
Nougatcreme
Vispa samman alla ingredienser utom grädden ordentligt, vänd ner grädden. Ställ i kylen i ca 10 min. Applicera 1/3 av nougatcremen på tårtans undredel, lägg på överdelen och applicera resterande på och runt tårtan. Lägg chokladbitarna längs med sidorna och lägg på valnötterna på toppen och längs med sidan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar