lördag 26 juli 2014

Auktionsfynd!

 Auktioner hör sommaren till. När jag var liten for min familj ofta omkring på auktioner. Mamma fyndade en hel del och vi lyssnade andäktigt på, ibland vann någon annan och ibland mamma. Mitt historieintresse har jag fått från henne och även intresset för gamla möbler. Även Anders tycker att det är roligt och vackert med dessa gedigna möbler. Vilket är enormt roligt. För två år sedan köpte vi skrivbord till Arvid och Sigrid - i engelsk stil med läder på bordsskivan. Arvid kramade om sitt och sade "det här är det vackraste jag någonsin fått". Nu börjar det bli dags att byta ut en hel del av de barnplastmöbler som de har haft i sina rum. Varför inte mot "riktiga möbler" som de kan ha med sig resten av sina liv. Om de vill.
 Sigrid har haft alldeles för litet utrymme för sina kläder så en chiffonjé vore kanske något? Det som hänger ner från taket är sviter från hennes älvkalas - vi flyttade in dem till hennes rum så att hon kan njuta vidare av älvorna tills hon ledsnar.
 Den överfyllda byrån bredvid talar sitt tydliga språk - Sigrid behövde verkligen mer utrymme för sina kläder. På skrivdelen satt hon hela första dagen och arbetade. Morgonen därpå låg hon på golvet framför skåpet och bara njöt en lång stund. Hon ville inte ens ha frukost.
 Arvid slukar böcker just nu - Lasse:Majas detektivböcker tillhör favoriterna. Då behövde han en bokhylla.
 Inte heller han visade sig utanför rummet annat än för att inta måltider. I sin önskelista inför julen (självfallet redan skriven) har han skrivit att han önskar sig någon ytterligare fin möbel.
 Anders och jag gick inte heller lottlösa. För mig var det kärlek vid första ögonkastet då jag fick syn på detta matsalskåp i nyrenässansstil med en jugendblomma i det blyinfattade fönstret. Väl hemma visade det sig att det inte fanns någon nyckel och det var bara lådorna som gick att öppna. Anders, den obotlige optimisten, sade:" Men Lena, det gör ingenting. Den är väldigt vacker att titta på." Nåväl jag mailade en låsfirma som hade specialiserat sig på gamla möbler och frågade om de kunde fixa en nyckel om jag kom förbi med en låda. De svarade att det var bara att komma förbi men att de inte kunde lova att nyckeln de skapade utifrån lådan skulle fungera på övriga lås.
Men det gjorde den!!!!!!!!!!!!!
 
Jag jobbade då alla möbler kom (Anders stackarn var alldeles genomsvettig då jag kom hem, av alla tre skåp som kom samtidigt var Sigrids tyngst - det hade en marmorskiva på vilket påverkade arbetsinsatsen ganska rejält). Han bar dem inte själv, vi brukar använda oss av ett fraktföretag (som inte är mycket dyrare än att hyra släpvagn. Lägger man därtill till hämtning och lämning av släpvagnen samt körning av en extra lång och knölig billast, vi ser bara fördelar) och dessa bar också.

3 kommentarer:

  1. Auktioner och sommar, också mina barndomsminnen! Riktiga på landet auktioner med riktiga fynd, härliga minnen! Och jag fortsätter, snart är jag på väg till dagens Car Boot Sale, får se vad det blir! Njuter i alla fall av värmen och solen här i Wales!

    SvaraRadera
  2. så fina
    Ha en fin kväll!
    Hanna

    SvaraRadera