torsdag 19 juni 2014

Skolavslutning ioch första riktiga sommarlovsdagen!!!

Arvids sista dag i första klass! Som han har trivts!
Som tur var tillät vädret att alla kunde samlas utomhus. 
De hade övat på nationalsång och annat.
 Sedan gick vi in i klassrummet.
Vi blev, som alla andra föräldrar, oroliga över vart skolan är på väg då vi hör om Pisa resultat och dylikt, Arvids klass bestod av 27 stycken elever - hur ska detta gå? tänkte vi då han började.
Vi och främst Arvid har haft en sagolik tur - hans lärare visade sig vara en riktig gåva, ganska sträng som har regler och ger läxor men som samtidigt är väldigt lyhörd på barnen och möter dem där de är - Arvid har hållit föredrag om kungar, då detta är ett intresse han har medan andra har hållit föredrag om medeltiden, Inkariket, människokroppen och hästar. Tyvärr ska hon snart gå i pension men vi håller tummarna att hon går längre än så...Samtidigt håller vi tummarna att Sigrid får en lika bra. Vilket engagemang, vilken lärare!!!!
Så gick helgen, med Sigrids kalas (kommer mer om detta) och två externa (varav ett på ett lekland och en studentskiva) innan det blev första skollediga vardagen. Anders var på Island med jobbet så jag passade på att bjuda in en hel skock barn när jag ändå var igång.
Vi kunde äta utomhus!

Pizza, 4 olika sorter, Margarita, Capriccosa, med makrill och med köttfärssås fick det bli. Samtliga var täckta med mozzarella ost.
Studsmattan gick varm liksom ugnen.
Sedan var allt på plats.
Det är väldigt trevligt att höra hur de pratar med varandra (och med mig). Väldigt trivsamt.
Men sedan var det dags för studsmattan igen. Denna uppfinning är verkligen guld värd - ibland hoppar de, kastar bollar, men allt ofta ligger de där och filosoferar över saker - som ett extrarum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar