lördag 17 maj 2014

Pintia 2009

Pintia Cosecha 2009, Toro, Spanien, nr 79728, 359 kr
Det är ett mycket koncentrerat och tätt vin vi har i våra vinglas den här fredagskvällen när majväder fortfarande innebär snålblåst och kyla. I doft och smak hittar vi inslag av katrinplommon, choklad, oliver och örter. Smakerna håller sig inte kvar så länge, men när de väl är på plats är de intensiva. Ett gott vin men inget vintips, det är vi båda överens om. När vi diskar glasen noterar vi mycket fällning för att vara ett förhållandevis ungt vin. Tänker inte så mycket mer på det.
Några dagar senare finns min favorittidning Decanter i brevlådan.  På sidan 6 hittar jag en notis om Pintia 2009 "Vega Sicilia recalls wine due to excess sediment". Aha, det var därför det var så mycket fasta partiklar kvar i vinglasen. Men så farligt att man måste återkalla vinet var det väl inte? Pintia 2009 är inte det godaste vin vi druckit i den prisklassen - men heller inte det minst goda.
Nåväl, om inte annat har Vega Sicilia visat att man tar sitt vinmakande på allvar.

2 kommentarer:

  1. Ytterligare ett intressant vininlägg och lösningen fick du i tidningen. Roligt med servettbrytningen också. När jag var liten och var sjuk måste man vara feberfri tre dagar innan man fick gå ut, så man var ganska pigg de dagarna. Då brukade mamma ta fram sin gamla, tjocka kokbok och linne servetterna. Så med hjälp av beskrivningar i boken bröt vi servetter. Underbara minnen av en underbar mor. Ha den riktigt fin helg!

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar vininläggen! Och servettbrytningen också!
    Fint med så fina minnen av sin barndom och sin mor.

    Hälsar Postgårdisarna

    SvaraRadera