lördag 2 november 2013

Pumpasoppa

 En väldigt god soppa - perfekt i höstmörkret.

 Pumpasoppa

  • pumpakött i tärningar (vi använde köttet av de två pumporna som syns i bakgrunden....)
  • 3 gula lökar, finhackad
  • 3 morötter, skalade och slantade
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 3 l hönsbuljong
  • 3 msk smör
  • 5 dl creme fraiche
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • salt och vitpeppar efter smak

Bryn löken i en gryta, fräs i cirka 5 minuter. Tillsätt pumpatärningarna och moirotsslantarna. Häll över buljongen och låt koka i cirka 30 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa tills du erhåller en slät soppa. Rör ner creme fraiche och kryddor och låt sjuda någon minut.
God mat i skenet av pumpaansikten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar