lördag 5 oktober 2013

Pasta med räkor och sparris

Arvid och Sigrid spelar tennis på fredagkvällar. Först ville de inte men nu när de gått ett par gånger tycker de att det är riktigt kul. Ja, Lena och jag trivs också. Vi småpratar med andra föräldrar när vi inte tittar på vad som händer på tennisbanorna.
Detta innebär också att middagstiden har flyttats fram till framåt 20-snåret dessa dagar (sent för en barnfamilj). Enkla rätter är således ett måste. Här följer en sådan fredagsrätt.
Pasta med räkor och sparris
500 g tagliatelle
500 g räkor utan skal
500 g grön sparris
2 msk smör
2 dl grovriven parmesanost
Koka pastan. Bryt av nedersta bitarna på sparrisen. Fräs sparrisen i smöret i ett par minuter. Tillsätt osten på slutet. Blanda allt och strö räkorna över.
5 dl creme fraiche
0,5 dl vitt matlagningsvin
45 msk hummerfond
0,5 tsk salt
2 msk smör
lite cayennepeppar
Koka upp creme fraiche, vin och fond. Låt såsen sjuda i fem-sex minuter. Salta och peppra. Rör i smöret.
Servera!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar