söndag 18 augusti 2013

Två viner intagna på hotell Svanen, Billund, Danmark

När vi tittade i vinlistan på hotell Svanen i Billund i Danmark under vår "Legolandresa" upptäckte vi ett vin av Guigal som vi aldrig hört talas om. Côtes-du-Rhône Cuvée Philipson. Varför Philipson? Ja, en av vinimportfirmorna i Danmark ståtar med namnet Philipson Wine och det här verkar då vara ett vin för den danska marknaden. Vinet var gott. Inslag av örter, björnbär och kantareller kunde noteras. Vi kunde dock inte på rak arm avgöra hur vinet skulle stå sig i en jämförelse med Guigals "vanliga" Côtes-du-Rhône (nr 2011 på Systembolaget, 99 kr) som ju också är god.
Den andra kvällen föll valet på ett vin från Bordeaux. (Lena och jag dricker förvånansvärt sällan Bordeauxviner. Vet inte riktigt varför). Vinet hette Château Lamothe-Cissac. Vi hittade trevliga kaffe- och cedertoner men vem hade tömt vinet på all frukt? Utan frukt blir det lite tvådimensionellt.

1 kommentar:

  1. Kollar man på Philipsons hemsida kostar deras Cuvée 80 danska mot 70 danska för den vanliga CdR:en, båda i 2010. Druvsammansättningen är ungefär lika, 60% Syrah i specialare mot 55% i den vanliga. Så gissningsvis är det nog något bättre druvurval i specialcuvéen, men ungefär samma stil.

    SvaraRadera