måndag 5 augusti 2013

Smörfräst abborre

Vi köpte in ganska mycket abborrfiléer av en fiskbil som kör förbi här med jämna mellanrum. Vi har inte riktiugt fått till smaken (jag hade tom rå fisk vid ett tillfälle - inte alls särskilt gott). Förrän denna gång. 
 Stridstupparna i metall är ganska stora egentligen, men på vårt jättebord, syns de knappast...
 Man måste gå ganska nära för att se dem....Servettbrytningen "abborre" kommer snart i en blogg nära dig...
 Hemligheten var att lägga abborrfiléerna i saltlag (100 g salt per liter vatten) i kylen i 5-6 timmar, ta ut dem och skölja dem väl. Därefter skulle de paneras i mjöl innan de steks i stekpanna med mycket smör 3-4 minuter per sida. Strö dill över. Serveras med kokt potatis och skirat smör. Helt underbart gott.

2 kommentarer:

  1. Smörstekt abborre är verkligen otroligt gott! Vi väntar på att kunna köpa ett gäng fina abborrar av vår fiskare, men just nu är han alltför upptagen med kräftfisket...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra kontakter har vi dessvärre inte på fiskområdet att vi har lyckats charma någon lokal fiskare som vi köper av - vi får vad som kommer förbi....//Lena

      Radera