torsdag 22 augusti 2013

Anders födelsedag! Med firande i skaldjurens tecken hela dagen...

 Så blev det äntligen dags för Anders att fylla år även detta år.
 Först sjöng vi och serverade kaffe på sängen. Sedan bar det ner till köket. Vi hade faktiskt ingen tårta. Anledningen är att Anders har bytt jobb och han ville överraska sina nya kollegor med en tårta, Lingonkaka. Då tänkte han att det var enklare om han bakade tre laddningar då han ändå var igång...
 Vi sjöng vackert för honom.
 En årsprenumeration på Decanter och 6 mattallrikar utformade som snäckor samt Smurfdans.wii blev han firad med.
 Förurom egenhändigt pressad juice var frukosten den vanliga, yoghurt, banan och müsli blev det (han bad uttryckligen om detta).
 Lunchen grillade havskräftor och sushi har jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg.
 Han ser nöjd ut, vårt lilla födelsedagsbarn. 
Till kvällen vankades kräftskiva!
Västerbottenpajen var på intet sätt nydanande. Likväl var den väldigt god.

Västerbottenpaj

3 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
1/2 dl mjölk
Pajfyllning
500 g riven västerbottenost
3 ägg
3 dl grädde
salt och peppar efter smak
Knåda samman degen och låt vila i kylen i cirka 3 minuter. Kavla ut den och lägg i form. Förgrädda i 200 grader C. varm ugn under cirka 7 minuters tid.
Täck pajskalsbotten med osten. Vispa samman grädde, ägg, peppar och salt. Häll över osten. Grädda under cirka 40 minuter.
 Vad det ska bli tråkigt att inte kunna äta utomhus - det är så skönt och mysigt. Och en högpoängare ur städteknisk synvinkel... 

2 kommentarer:

  1. Härligt, vilken fantastisk födelsedag! Även hos oss drar det ihop sig till kräftskiva, närmare bestämt i morgon kväll. Fick leverans med levande kräftor från Öland igår. . Kokade dem imorse när J gått till jobbet (han är lite blödig...). Nu gäller det bara att stämma av så att de ligger precis så länge i lagen att de får perfekt sälta. När det börjar dra ihop sig måste man provsmaka varje kvart påstod alltid min mormor, men då finns nog risk att kräftorna tar slut...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kokar du dina egna kräftor? Strongt. Det har jag aldrig vågat mig på, ännu. Musslor ok - men kräftor, det låter rejält mycket mer avancerat.
      Hm...men det låter onekligen som något man borde testa.//Lena

      Radera