tisdag 23 juli 2013

Fisk med blomkålspuré

En enkel rätt när man inte vill tillbringa timmar i köket. Blomkålspurén är riktigt god!
Fisk med blomkålspuré

800 g kolja
2 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 msk smör
en halv citron (saft och rivet skal)
1 msk torkad rosmarin
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla fisken med olivolja. Salta och peppra. Placera fisken i en smörad ugnssäker form. Pressa citronsaft över fisken. Strö över citronskal och torkad rosmarin. Efter 15 minuter i ugnen är fisken klar.

1 blomkålshuvud
0,5 dl vispgrädde
2 msk smör
salt och peppar
Dela blomkålen i små bitar. Koka därefter blomkålen så matt den blir mjuk. Mixa den färdigkoktas blomkålen med grädde och smör. Salta och peppra.

Servera gärna med potatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar