tisdag 25 juni 2013

Släktkalas för Arvid och Sigrid och barnkalastårta då Star Wars möter Prinsessor

Temat för barnkalasen var ju Star Wars (Arvid) och Disneyprinsessorna (Sigrid). Då kändes det rätt och riktigt att göra en sammanslagning av dessa två inför släktkalaset!
Morotskaka,
3 morötter
150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
saften från 1/2 citron
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Glasyr150 g Philadelphiaost
100 g smör
6 dl florsocker
Ett "oblat" med prinsessor att dekorera med samt, 1 rulla gul marsipan att stansa ut stjärnor och göra kronor med.

Rör samman de torra ingredienserna för sig och övriga för sig. Blanda sedan samman allt och häll smeten i en smord form. Låt grädda i nedredelen av ugnen i ca 40 minuter. Tag ut och låt svalna. Blanda samman glasyren till en jämt smed och bred över den kalla kakan. Lägg på prinsessoblaten. Dekorera med stjärnor och kronor i marsipan. Dekorera med ljus (gärna ett med Darth Vader)....
 Klockan 13 hade vi satt som tid då gästerna skulle komma. Min pappa bor alltför långt borta och kan inte köra bil (har haft stroke) varför han kom kvällen innan. De övriga droppade in vid angivet klockslag.
 Eftersom tema Star Wars och Disney prinsessorna kvarstod hade vi vimplar i hela huset! Arvid och Sigrid öppnade sina paket i "paketöppnarsoffan" (Arvid myntade nog begreppet inför sitt barnkalas detta år - var ville han öppna presenterna då barnen kom? "Jag har ju alltid öppnat dem i "paketöppnarsoffan".)
 Sedan begav vi oss ut på altanen för att inmundiga tre smörgåstårtor och födelsedagstårtan. Vinden hann släcka ljusen innan varken Arvid eller Sigrid fick någon chans att själva blåsa ut...
 När lunchen var kvar var det fritt för gäster att promenera, vila eller ringa i telefon (är det bara vi som faktiskt har problem med att vissa släktingar måste svara (eller ringa) i telefon just som vi ska äta? Det rör sig på intet sätt om majoriteten av gästerna, tvärtom. Detta år bad Anders faktiskt uttryckligen att man skulle ringa före måltiden. Hans önskan klarade sig lunchen igenom, men under middagen måste någon hala upp telefonen och ringa. Litet tråkigt, kan vi tycka. Vi ses inte så ofta ändå.)
 Sedan var det dags för kvällens tre olika hamburgare, vars recept Anders redan har skrivit om.
 Det såg riktigt inbjudande ut.
 Vad som var så extra bra var att av tre olika varianter fanns det sannolikt någon som passade oavsett smakinriktning.
 Vinprovningen var av det enklaste slaget - skilja mellan rött, vitt och rosé.
 Visst ser det inbjudande ut.
 Är det någon som vill ha denna fyllning?
 Tankarna gick litet till någon stor familj i södra delarna av Europa. Hur mysigt som helst.
 Att det led mot kväll löste vi med jackor och filtar.
 En jättefin komplimang var då gästen Y. (gift med Anders pappa) tog en bild av vimplarna som inspirationsmaterial. Jättekul.
  Det blev morgon och många hade lång resa och stannade över natten.

1 kommentar:

  1. En helt fantastiskt fin dag med god mat, trevligt sällskap och busiga födelsedagsbarn precis som det ska vara Kram Moster E och Herr C

    SvaraRadera