tisdag 7 maj 2013

Svamp- och lammfärs ragu med Karl-Johanfylld ravioli


 Fredagkväll igen. Något snabbt och enkelt....

Svamp- och lammfärs ragu med Karl-Johanfylld ravioli

1 gul lök, hackad
250 g blandad svamp, t ex champinjoner hackade
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm riven muskot
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
ev vatten
Fräs löken med svampen i smör och olja i en rymlig stekpanna cirka 2 minuter. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, oregano, salt och peppar och fräs på stark värme tills färsen är genomstekt.
Häll på vinet och låt det koka in helt. Sänk värmen och tillsätt tomater och tomatpuré. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Servera med färsk kokt karl-johan ravioli och nyriven parmesanost.

2 kommentarer:

  1. Lyxigt! Min favorit av fylld pasta är Karl-Johanfylld.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med - det ÄR sanslöst gott. Och lyxigt.

    //Lena

    SvaraRadera