måndag 13 maj 2013

Fläskfilé och chilipesto med den godaste såsen!

Den här rätten är så underbart god men samtidigt väldigt enkel att tillaga!
Enkel och god - en vinnande kombination när det gäller matlagning.

Fläskfilé
1,2 kg fläskfilé
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 msk smör att steka i.
Putsa och skiva fläskfilén. Salta och peppra. Stek den i smör tills den är genomstekt.

Chilipesto
6 msk pinjekärnor
4 vitlöksklyftor
1 finhackad chilifrukt
1 dl solrosolja
6 msk tomatpuré
1 tsk salt
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Mixa pinjekärnor, skalad vitlök, chili, olja, tomatpuré och salt.

Sås
2 dl steksky
5 msk kalvfond (koncentrerad)
5 dl lätt creme fraiche
5 tsk kinesisk soja
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
Häll 2 dl vatten i stekpannan. Häll över i en kastrull. Tillsätt fond, creme fraiche och soja. Koka upp. Salta och peppra.
Det här är våra barns absoluta favoritsås!

Servera med kokt potatis.

1 kommentar: