torsdag 16 maj 2013

Årets första picknick och grekiska smaker till middag

Vi hittade två påskliljor på tomten. Borde inte de ha blommat ut för länge sedan? 
Ljusgrön duk med ljus i samma färger. Jag måste verkligen ha varit trött, vi hann börja äta innan jag inser att vi saknar servetter. Har nog aldrig hänt förr. 

Lenas lammfärsjärpar

1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 kg lammfärs
1 tsk salt
1 stor vitlök solo, pressad
1 kruka persilja, klippt
2 msk smält smör till pensling
Blanda samman ingredienserna och låt stå och dra i kylen under 30 minuter. Doppa händerna i kallt vatten då du ska forma spetten/järparna - annars släpper inte smeten från händerna. Forma till avlånga järpar och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Pensla ovansidan med det smälta smöret. Grädda i 200 grader ugn i drygt 20 minuter. Servera med en sås av yoghurt och getost. Samt en sallad på bla gurka,fetaost, sallad och tomater. 
Dagen därpå avnjöt vi middagen utfläkta påen filt på altanen - sååååå skönt! Idén med picknick var Arvids. Ganska smart att ha den på altanen så slipper man överraskas av småkryp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar