måndag 18 mars 2013

Ungersk gryta

Vi fortsätter med vårt Ungerntema ett tag till. Idag blir det en paprikadoftande gryta.
Ungersk gryta
500 g grytbitar av nöt
2 gula lökar
2 msk smör
2 msk paprikapulver
1 burk krossade tomater (400 g)
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika

Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet. Ta av kastrullen från plattan och blanda i paprikapulvret. Blanda i köttet och de krossade tomaterna. Häll i vatten och buljongtärning. Salt och peppra. Sjud på svag värme i en timme.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Bland ner dem i grytan.
Vi kokade potatis till, som vi blandade i grytan före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar