måndag 25 februari 2013

Italiensk trerätters med amarone i glasen

Rödvitrutig duk känns som ett måste till en riktig italiensk middag!
Vinet denna kväll fick bli det underbara Serego Alighieri Vaio Armaron 2004, Amarone della Valpolicella, Italien, nr 2419, 385 kr. En amarone med körsbär och choklad i en bitter, lite söt inramning. På traditionellt amaronevis! Mycket gott!
Första rätten ut var champinjoner frästa i olivolja. Lägg till vitlök, finhackad persilja och salt.
Nästa rätt var en pastarätt. Koka 500 g tagliatelle. Kärna ur en röd, spansk pepparfrukt. Hetta upp 0,5 dl olivolja i en stekpanna. Lägg i chilin (röd spansk pepparfrukt) och 3 finhackade vitlöksklyftor. Blanda ovanstående med pastan och lägg till 0,5 dl finhackad bladpersilja. Strö riven parmesanost över.
Oxfilé fick bli nästa rätt. Gör ett långt snitt i en oxfilébit på 1 kg. Fyll detta snitt med 200 g tapenade. Stek filén i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen är 60 grader.
Blanda 2 dl majonnäs med 3 dl gräddfil och 2 små burkar tonfisk. Tillsätt 1,5 tsk salt och 0,5 tsk cayennepeppar. Låt såsen stå kall i någon timme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar