torsdag 10 januari 2013

Nyårsafton

 Så var det dags för nyår igen...
Bordet stod redo. 
 Detta år skulle vi göra 8-9 smårätter som kunde stå på bordet under hela middagen så kunde var och en ta vad man vill och ingen behövde springa runt.
Sparris...
Tartletter med champinjoner och med skaldjur...
Petit chouxer
 

 ...med Skagenröra
Våfflor med tillbehör (rom, gräddfil och rödlök)
 Snittar med gubbröra
 ...getostbollar strösslade med valnötshack.
 Arvid och Sigrid höll sig sysselsatta i salongen medan vi gjorde mat...
 Riktigt vad de sysslade med är litet oklart, men de var väldigt engagerade...
 Sigrid var väldigt förtjust i servettbrytningen....
 ..riktigt mysigt var det...
Pinsamt men sant är att vi började dagen någon gång mellan 05.30 och 06.30...

Vid tio snåret hade både Arvid och Sigrid segnat ihop. Anders och jag hann nätt och jämnt skåda fyrverkerierna från fönstret, men även vi var förbi av trötthet vid 12-slaget. Vi är en morgonpigg familj, med tidiga vanor. Då är det svårt att skifta över till att bli clubbande nattsuddare sådär över en natt...
  Vi höll faktiskt på att glömma den gratinerade hummern. Även detta upplägg skulle visa sig innehålla på tok för mycket mat - vi blev alldeles dästa alla fyra.
 ...även om det var trevligt så länge det varade...

Men vi hade mysigt så länge vi höll ut. Kanske att vi ska börja fira in nyårsslaget runt 20.00 i framtiden. Någonstans i världen firas väl nyåret just vid den tidpunkten? Bara inte just där vi befinner oss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar