lördag 19 januari 2013

Abborre med västerbottenost och pepparrotssås

Här har det nya året knappt hunnit starta så råder sjukstuga. Typiskt. Och jag som var så nöjd över att INGEN av oss var sjuka. Anders drabbades först och på den vägen är det. HAn och Arvid drabbades hårdast, Sigrid knappast allas och jag någonstans i mitten.
 Maten har inte smakat som den bör, vi har alla varit blygsamma i matintag - ingenting är gott. Inte ens denna rätt som BORDE fått oss att släppa alla hämningar.

 Abborrfilé med västerbottenost

600 g abborrfilé, skinn- och benfri.
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör till stekning
1 dl riven västerbottenost.
Pepparrotsås
2 dl vispgrädde 1/2 dl riven pepparrot (ur tub)
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
Stek fiskarna hastigt på hög värme i smöret. Lägg dem i ugnsfast form. Strö över osten och gratisnera i 275 grader C ugn i 3-5 minuter.
Såsen.Koka upp grädden och pepparroten och reducera till hälften. Rör ner mjölken och låt koka upp.
Servera med kokt potatis och ärtor.

1 kommentar:

  1. Hoppas att ni alla är friska nu. Herr C och jag åkte skidor i hammarskog i söndags. Det var underbart väder och solen sken nästan så som gamla tiders sportlovsväder. Abborren lät supergod får testas ha en bra kväll önskar moster E

    SvaraRadera