måndag 5 november 2012

Vininköp på Åbokryssningen

Det säljs allt mer av lite dyrare viner. Inte bara på systembolaget utan även på Östersjön. Ett tecken på att vi har det bra rent materiellt sett och mer och mer kan spendera pengar på njutning av olika slag? Ja, förmodligen är det så.
Lena ville köpa en fin champagne och slog till med Krug Grande Cuvée. Priset på systembolaget är 1399 kr och på Silja Line betalade vi dryga tusenlappen.
Jag köpte tre flaskor av Vega Sicilia Valbuena 2006 och betalade 856 kr per flaska. Detta ska jämföras med systemets pris på 1050 kr flaskan. Dessutom fick jag de tre flaskorna i en fin låda. Bara en sådan sak!
Lena köpte även en tokajer och ett annat sött vin.
Boken på bilden då? Ja, det är Lenas boktips. "Niceville" heter den och den gick inte att lägga ifrån sig. Man vet att man borde lägga sig för att orka dagen efter, men det vill sig inte riktigt. Fast är det höstlov så är det! Detta gäller även om man är medelålders....

1 kommentar:

  1. Intressant nog så är Krugen minst 1,5 år gammal, för den ser ut att vara från före de införde ID-koder på flaskorna i mitten av 2011. Texten "KRUG" står numera med rak stil på halsskölden, till skillnad från en krökta stilen på er flaska. Det är bara bra, för nyinköpt Krug Grande Cuvée brukar vara i yngsta laget. Således är den degorgerad 2010 eller tidigare. Kan man vänta några år till är det ännu bättre...

    SvaraRadera