torsdag 4 oktober 2012

Kräftsoppa

 Egentligen hade jag inte tänkt blogga om denna, men den var så himmelskt god, varför jag släpade fram kameran ändå!

Kräftsoppa 1 kg djupfrysta kräftor som har fått tina 2 msk smör 2 liter vatten 1 gul lök, finhackad 3 vitlöksklyftr, pressade 5 morötter, skalade och tärnade 1 liten bit rotselleri (knappt 1/2 dl hackad) 1 burk krossade tomater 1/2 dl konjak 3 hönsbuljongtärningar 5 dl vispgrädde 1/2 tsk cayennepeppar Skala kräftorna, spara stjärtarna i en skålKrossa skalen grovt.Fräs och bryn kräftskalen i smör och häll i vattenet. Låt koka under 20 minuter. Sila bort skalen och behåll vätskan i en stor gryta. Häll ner grönsakerna och rotfrukter, buljongtärningar, krossade tomater och konjak och låt koka under 20 minuter, eller tills dess att alla ingredienser är mjuka. Slå på grädde, koka ytterligare 10 min. Mixa soppan och smaka av med cayenne. Servera med kräftstjärtarna till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar