lördag 13 oktober 2012

Champinjonsoppa

Enkelt, värmande och gott - perfekt en mörk och kylslagen höstkväll.
Champinjonsoppa med kräftstjärtar och rökt skinka (för 4 personer)
Själva soppan:
1 msk rapsolja
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
300 g champinjoner
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Kräftblandningen:
150 g kräftstjärtar
100 g rökt skinka
1 dl creme fraiche
salt
Garnering:
Persilja

Hetta upp oljan i en kastrull. Stek all lök däri. Tillsätt timjan, champinjoner och lite av vattnet. Stek i två minuter. Häll i resten av buljongen och buljongtärningarna och låt sjuda i 30 minuter på svag värme.

Blanda under tiden kräftstjärtar, skinka och creme fraiche i en skål. Smaka av med lite salt, om så behövs.

När champinjonsoppan sjudit klart mixas den med en mixerstav. Värm därefter upp soppan igen.  Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i djupa tallrikar och placera en "puck" av kräftblandningen i respektive tallrik.
Garnera med lite persilja.

Till bords!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar