söndag 9 september 2012

Tema 70-tals fest - dukning

Anders och tre kollegor som hade en "gourmet" klubb för några år sedan. Så dog den ut. För att i våras väckas till liv igen av fam. E, denna gång inkluderades hela familjerna istället för enbart dessa fyra arbetskollegor.
 Någon gång i somras lyssnade vi på hög 70-talsmusik medan vi talade om hur vi skulle lägga upp denna fest. Jag tror att vi kom på det samtidigt: "Vi anordnar en 70-tals fest!!" Vi har googlat och slagit i gamla kokböcker om vartannat för att få inspiration.
  Att temafärgerna i dukningen skulle bli orange och grönt var ganska klart tidigt. Brunt hade fungerat bra också, men vi är litet förtjusta i tvåfärgsskalor - blir lätt för brokigt annars.
 Blomsterdekorationerna kommer på en blogg i er närhet om exakt 1 vecka. Vi hade tänkt lägga en orange linneduk som en romb tvärs över de 2 gröna linnedukarna (men före löparen) men avstod. Det blev för mycket tyg på bordet helt enkelt. Först hade vi lagt en underduk, sedan 2 gröna linnedukar omlott då de inte räckte fullt ut hela bordet.
 Arvid var klädd i stålmannent-shirt och avklippta jeans.
 Sigrid hade en blus i folklorestil, en bolero, beige manchesterkjol och bruna strumpbyxor med hjärtan på. Modet går verkligen i vågor.
Anders hade inga klockrena kläder men hans, för kvällen ditmålade, polisonger av hockeyklubbesnitt rönte allmän uppskattning. Mot slutet av kvällen tyckte både en och annan att han borde odla riktiga tingestar då det satte karaktär på hans ansikte...
Servettbrytningen för kvällen var "stjärnan". Förrätten kom i små soppskålar som var lagda i varsin grön linneservett, bruten som näckrosor...
 På hallbyrån hade vi placerat godis,ostbågar, chips och dip i rustika skålar.
 

 
Det dukade bordet stod redo...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar