torsdag 6 september 2012

Soppvecka: Räksoppa med kokos

 En av de få tillfällen i världshistorien som Sigrid faller pladask för en maträtt och Arvid anser att den är närapå oätlig. Kul med litet variation på den fronten...Anders och jag föll också som furor - så god, så god.

Räksoppa med kokos

3 schalottenlökar, som skalas och hackas 5 potatisar, skalas och tärnas 1 msk rapsolja 1 msk smör 5 dl vatten 33 cl matlagningsvin 2 msk hummerfond, konc 1 msk tryffelolja 400 ml kokosmjölk salt efter smak Till servering 1 kg räkor, frysta, med skal som tinas och skalas kokos, rostad tryffelolja

Fräs löken i smör och olja i en kastrull under omrörning. Tillsätt potatis, vatten, vin, hummerfond, tryffelolja och kokosmjölk. Rör om och låt sjuda utan lock 15–20 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar