torsdag 20 september 2012

"Jabba med hatt"


Vi har under sommaren blivit helt besatta av Star Wars. Hela familjen. Lena och jag har ju sett de tre ursprungliga filmer ett flertal gånger och tyckt att de varit bra men kanske inte så mycket mer.
Den nya febern har sitt ursprung i det Star Wars Lego som Arvid började samla på och önska sig vid födelsedagar och jular. Eftersom han är så intresserad måste han ju få se filmerna, tänkte vi. Hmmm, 11-årsgräns. Hur gör vi? Om vi sitter med ska det nog gå bra. Och det gjorde det! Med besked. Vi är nu stora fans alla fyra.
Star Wars har även dykt upp i deras lekar. Jabba the Hut, eller "Jabba med hatt" som Sigrid säger, får gestaltas av en grön kudde. På kudden ligger en prinsessa, som då föreställer prinsessan Leia. Ett tag in i leken stryper Leia Jabba med en kedja, precis som i filmen. Skönt ändå att de få kvinnor som är med i filmerna inte bara är hjälplösa figurer som ska se fina ut. Nej, Leia har ju både mod och temperament! Sämre kvinnliga filmförebilder går att hitta.

1 kommentar:

  1. Hej igen,
    nu när jag sett alla bilder på vad ni gjort med inredningen och hela grejen med Star Wars och Jabba med hatt så ser jag fram emot släktträffen om ett tag. Hoppas ni klarat er från förkylningar efter en vända i Luleå med hockeyderby som var en rysligt spännande tilldragelse, så blev herr C lätt förkyld. Men det är visst fler på hans jobb som drabbats så det är väl bara att hoppas att man klarat sig.

    Inför helgen så kan nog undertecknad se fram emot en avkopplande bokhelg. Inte helt fel.

    Trevlig helg önskar moster E

    SvaraRadera