måndag 30 juli 2012

Minisemester i Uppsala del 1 med middag

Fördrinken...Någon grön likör blandad med vitt vin och soda.
 Syrran och hennes särbo C. bjöd in oss för några dagars "hotellvistelse" i Uppsala. Middag, brunch och middag serverades av dem hemma i Cs fräscha nybyggda lägenhet med terassliknande balkong, där förövrigt moster E. och C huserade. Vi intog mosters Es paradvåning mitt i Uppsala. Såååå lyxigt!
Självfallet passade vi på att titta på Uppsala slott. Jag hade väl personligen hoppats på nogsamma skrifter om exakt var och hur Sturarna mördades av Erik XIV. Icke så, mina mordiska tankar fick hållas tillbaka.
Men det var kul att se likaväl.




På borggården fanns det fontäner som också kunde uppskattas.

Medan vi tittade runt i staden hade moster E. och C. passat på att duka och göra iordning för middagen.
Sigrid lade sista handen på dukningen som gick i lime och cerise.
Förrätten/drinktilltugget bestod av laxskivor som toppats av creme fraiche, fransk senap, kapris med ärtskott högst upp. Allt på finn crisp bröd.
Den kokta potatisen hade blandats med olja, salt, dill, ärtskidor och sparris.
C. fixar till gasolgrillen på altanen.
Röding och sparris ligger fint upplagt vid hans sida.
Moster E. spelar kinaspel med Arvid och Sigrid.
Medan Anders smyger i biblioteket.
Och jag smuttar på fördrinken.
Efterrätten - en rejäl chokladtårta kom aldrig med på bild. God var den.

2 kommentarer:

  1. Underbar färg på drinken och fisken smakade säkert underbart!! Ni ser ut att ha riktigt mysigt tillsammans! Kram Lotta

    SvaraRadera