torsdag 19 juli 2012

Fruntimmersveckan -Päronkaka till Fredrik och Sara

Detta år tänkte vi bjuda på fem olika bakverk under fruntimmersveckan. Vi smyger igång med en väldigt god päronkaka till Fredrik och Saras ära.

Päronkaka 150 gr smör, smälts
150 gr valnötter, hackas grovt
50 gr hasselnötter hackas grovt
3 st päron - skärs i sammanlagt 12 skivor vardera, med kärnhus borttaget
4 st ägg, medelstora
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 msk råsocker
Smörj en pajform med smör och täck kanterna med ströbröd. Ställ formen åt sidan.
Värm ugnen till 180 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt mjöl och det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Lägg ner päronskivorna i cirklar ovanpå. Strö över nöthack och toppa med råsocker. Grädda inte kakan för länge, högst 35–40 minuter. Den ska vara en liten aning ogräddad i mitten. Låt kakan kallna, och helst stå 1 dygn innan servering. Serveras med vaniljgrädde.

1 kommentar:

  1. Hejsan sitter och väntar i bilen och läser så detta recept. Kommer klart att testas i sommar då det låter riktigt gott och frukter i alla former hör sommaren till. Vi syns annars senare kram moster E

    SvaraRadera