lördag 5 maj 2012

Ugnsäpple för teälskare

Denna fredag fick fredagsmyset utgöras av ugnsbakade äpplen. När vi satt tillbakalutade efter en god fredagsmiddag och intog denna efterrätt utbrast Arvid: "Det smakar som te!" Och det gjorde det verkligen. Så det här kan vara en efterrätt för teälskaren.
Ugnsäpplen
4 stora äpplen
2 msk smör
0,75 dl farinsocker
2 tsk hackad rosmarin
Rivet skal av en apelsin
1 dl pressad apelsinjuice
Servera gärna med vaniljglass

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur äpplena. Placera äpplena i en ugnssäker form.
Rör ihop smör, farinsocker, rosmarin och apelsinskal. Fyll hålen i äpplena med denna blandning. Häll över apelsinsaften. Grädda i ugnen i 35 minuter. Servera med vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Smarrigt! Apropå Mulle Meck, det är en lekpark som ligger i Järvastaden och är som sagt det bästa vår A vet. Kanske vi kan ta en tur dit också ihop i sommar? Ha en fin helg!
    kram/P

    SvaraRadera