torsdag 10 maj 2012

Italiensk kycklingrätt

Denna kycklingrätt för tankarna till Italien. Vill man ha vin till känns italienskt rödvin väldigt passande.
Kyckling:
1 kg kycklingfiléer
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 msk smör
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.
Örtsås:
0,5 dl flytande honung
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 dl blandande örtkryddor (persilja, timjan, gräslök, basilika exempelvis)
Värm honung, vinäger, olja, salt och örtkryddor i en kastrull. Koka inte, utan låt ingredienserna blandas under lite värmetillförsel.
Potatissallad:
2 kg potatis
2 rödlökar
25 körsbärstomater
300 g chèvreost
2 krukor basilika
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 dl olivolja
25 svarta oliver
Skala och skiva potatisen och koka den därefter. Skala och skär löken i tunna skivor. Halvera körsbärstomaterna. Skär osten i kuber. Strimla basilikabladen. Blanda potatis, lök, tomater, ost och basilika. Salta och peppra och droppa olja över. Garnera med oliver.




1 kommentar: