söndag 8 april 2012

Smörgåstårta

Hos oss har ordet "smörgåstårta" blivit synonymt med "just den där smörgåstårtan". Så när smörgåstårta kommer på tal så vet vi alla vilken det är som avses...
Smörgåstårtan (just den där!)
15 skivor landgångsbröd
400 g rökt lax
6 kokta ägg
Broccolikräm:
400 g broccolibuketter
400 g philadelphiaost
5 msk riven pepparrot
1 tsk salt
5 dl creme fraiche
0,5 tsk vitpeppar
Kaviarkräm:
5 dl creme fraiche
5 msk smörgåskaviar
3 msk majonnäs
1 knippe gräslök, finhackad
1 knippe dill, finhackad
Garnering:
300 g skalade räkor
100 g rom

Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Mixa broccoli, philadelphiaost, pepparrot och creme fraiche i en mixer. Tillsätt salt och peppar.
Blanda creme fraiche med kaviar, majonnäs, gräslök och dill.
Lägg ut tre landgångsbröd på ett lämpligt fat. Bred ut lite kaviarkräm. Lägg ut ägg- och laxskivor. Lägg ut tre nya skivor. Gör om processen med kaviarkräm, ägg och lax.
När 15 landgångsbröd är utlagda smetar man ut broccolikrämen på tak och sidor. Placera ut räkor och rom överst. Färdig att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar