tisdag 27 december 2011

Fyra olika sorters köttbullar

Eftersom den italienska julsillen som Lena brukar göra är så god så känns steget till italienska köttbullar inte så långt. Mycket riktigt - den italienska touchen fungerar även här. Men om gästerna får välja så är de apelsindoftande köttbullarna godast!
Italienska köttbullar
Blanda 500 g nötfärs med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt 1 ägg och 2 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt därefter 1 tsk torkad basilika, 0,5 msk senap, 0,5 dl riven parmesanost, 2 msk tomatpuré och 1,5 dl matlagningsgrädde. Forma till bullar och stek i 2 msk olja.

Apelsindoftande köttbullar
Häll 1,5 dl vatten över 0,5 dl ströbröd i en skål. Låt svälla i tio minuter. Tillsätt 500 g nötfärs, 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1 msk rivet apelsinskal, 1 tsk koriander och 1 liten, finhackad lök. Blanda till en fin färs. Stek i 2 msk margarin.
Oreganokötbullar
Blanda 0,5 dl ströbröd med 1 dl vatten och låt svälla i tio minuter. Tillsätt 500 g nötfärs, 1 gul, liten, finhackad lök, 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk oregano. Blanda väl och forma bullar som steks i 2 msk smör.

Vitlöksdoftande köttbullar
Blanda 500 g nötfärs med 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk potatismjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till bullar och stek i 2 msk smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar