måndag 28 november 2011

Viner från Åbokryssningen

När man åker på en kryssning är det kul att botanisera bland de viner som finns att köpa. Ska man köpa sådant som finns i land, fast till förmånligare priser? Nja, några flaskor kanske. Det känns mer lockande att köpa sådant som man inte känner igen från Systembolagets sortiment.
Här följer en lista på de viner (med sjöpriser) som vi inhandlade ombord:
Två flaskor Torres Salmos, Priorat, Spanien, 180 kr. Ett riktigt gott och smakrikt Prioratvin som vi verkligen gillar. (Finns i beställningssortimentet).
Två flaskor Torres Celeste, Ribera del Duero, Spanien, 132 kr. Om möjligt ännu mer prisvärt än ovanstående vin. (Finns i beställningssortimentet).
Två flaskor Torres Fransola, Penedes, Spanien, 144 kr. Nu var det ett tag sedan vi drack detta vin, men jag vill minnas att vi tyckte om det.
Två flaskor Margaux, Margaux, Frankrike, 142 kr. Ja, det heter Margaux och är från - Margaux. Det blir inte att vi dricker Bordeauxviner särskilt ofta. Vet inte varför. Det blir kanske ändring nu?
En flaska Chateau Monte Christo 06, Saint Emilion Grand Cru, Frankrike, 189 kr. Även detta ett Bordeauxvin. Bordeaux - here we come!
En flaska Champagne Drappier Carte d´Or, 129 kr för en halvflaska. Det blev några champagneflaskor. Det här är den första.
En flaska Champagne Thiénot Brut, 149 kr för en halvflaska. Här är nästa.
En flaska Champagne Cuvee Vieille France Brut, 303 kr. Den här (hel)flaskan har det där annorlunda utseendet. Mycket smal hals och desto bredare nedtill. Beskrivningen löd bland annat "rostat bröd", vilket både Lena och jag är väldigt svaga för.
En flaska Schloss Schönborn Sparkling Sec, 65 kr. Mousserande vin för en ringa prislapp.
Dessutom en flaska, och en ganska rund sådan, Chambord Black Raspberry Liqueur, Frankrike, 170 kr. Söt, fransk hallonlikör med anor från 1600-talet. Huruvida det ansågs vara ett läkemedel eller en njutningsdryck får vi aldrig veta. Varför inte både och?
Och slutligen en flaska Fresita för en ringa peng. En jordgubbsdryck som vi kanske sparar till en varm sommardag.
Vinskåpet är nu sprängfyllt. Vi klarar oss med andra ord ett tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar