torsdag 24 november 2011

Åbokryssning i november

Redan i våras fick vi information om att man en fredag i november skulle ha en planeringsdag för personalen på Arvids och Sigrids förskola. Varför inte använda den till något roligt, tänkte vi.
November kommer ju aldrig att vinna omröstningen "Vilken är din favoritmånad?", så det gäller att planera in roliga saker. Utresa torsdagkväll gjorde också att man slapp det värsta ståhejet, vilket är skönt när man är en småbarnsfamilj.
Av en ren tillfällighet lyckades vi pricka in julbordspremiären på Viking Line. Lite tidigt, kan man tycka,men väl på plats hade vi inga som helst invändningar.
Det man vill ha med en kryssning är lite avbrott från det vardagliga (töm diskmaskin, laga mat, töm tvättmaskin, dammsug...). Och det är precis det man får. Lite pedagogiska insatser vid måltiderna när Arvid och Sigrid vill tillbaka till lekrummen ganska direkt ("Det här är vår motsvarighet till ert bollhav. När vi fått äta i lugn och ro går vi tillbaka till lekrummen.") är väl det av föräldraroll man får ägna sig åt. Annars ett riktigt skönt avbrott...

1 kommentar:

  1. En riktigt bra (och pedagogisk) jämförelse och förklaring för barnen, bollhavet som julbordet!
    Visst är det härligt att få komma iväg på lite resor då och då, koppla av och få vara tillsammans.

    Ha en finfin helg!

    SvaraRadera