söndag 2 oktober 2011

Frukost från amerikanska Södern: Stekta gröna tomater

Våra egenodlade tomater blir maskätna så fort de blir röda därute i landet. Nu får det vara nog!!! Jag plockade raskt in de omogna, gröna. För några år gick det ju en film med stekta gröna tomater i själva titeln, nog tusan borde det gå att fräsa upp våra tingestar redan innan de har fått sin röda färg.
I amerikanska södern är det inte ovanligt att man äter dessa, då ganska kryddiga tomateskivorna tillsammans med bacon och stekta ägg.Stekta gröna tomater
16 små tomater, omogna, eller 4 stora
2-3 msk hot sauce
salt och nymald svartpeppar
grovt majsmjöl
solrosolja
smör

280 g / två paket bacon
4 ägg

Skär tomaterna i drygt centimetertjocka skivor. Vänd dem i hot sauce. Panera dem därpå i majsmjöl som är uppblandat med salt och peppar. Lägg ut baconskivor på en ugnsplåt och stek dem i 200° varm ugn i 7-8 minuter. Lägg färdigstekt bacon på hushållspapper och låt torka.
Stek tomaterna under tiden i lite olja och smör, beräkna 1-2 minuter på varje sida. Stek därpå äggen. Servera äggen med stekta gröna tomater och bacon.

1 kommentar:

  1. En film som man inte glömmer i första taget minsann. Kul att se att någon gjort tomaterna "på riktigt" också!

    Annars är det gott att sylta gröna tomater och ha som tillbehör till söndagssteken.

    SvaraRadera