söndag 30 oktober 2011

Bröd formade som fingrar till pumpasoppan en perfekt förrätt på Halloween

Vi tog ett helt vanligt matbrödsrecept och färgade en mindre degklump med rödfärg. Den vanliga degen rullades ut i storlekar som en halv baguette, medan den röda degen kavlades ut och fästes på ena sidan - som en nagel.... Medan Sigrid kavlade ut "naglarna" av den med rödkaramellfärg färgade degklumpen, rullade Arvid ut "fingrarna". Båda smakade av degen mellan varven. Pumpasoppa med spännande kryddning

1 gul lök, finhackad
1 skalad morot, tärnad
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk smör till stekning
1 kg skalad pumpa, tärnad
2 kanelstänger
0,5 tsk korianderfrön
juicen från 1 apelsin
5 dl buljong (grönsaks)
1 tsk malen ingefära
3 dl matlagningsgrädde
några droppar tabasco
Fräs lökhacket och morotstärningarna ismör i kastrull. Rör ner pumpan. Tillsätt kanelstång, koriander, ingefära, juice, buljong och grädde. Koka i cirka 25 minuter tills pumpan är mjuk. Ta upp kanelstängerna. Kör med mixern.

1 kommentar: