måndag 19 september 2011

Risotto

Nu verkar hösten ha kommit på allvar. Än så länge har vi klarat oss från förkylningar och kräksjukor. Helgen som var sov vi väldigt mycket. Det, tillsammans med god mat, kanske är den rätta medicinen mot höstsjukdomar som pockar på uppmärksamhet?

Fläskfilé med getostrisotto och sparris
1,2 kg fläskfilé
2 tsk salt
0,5 tsk peppar
smör till stekning
6 tomater
Risotto:
2 gula lökar, hackade
1 dl olivolja
6 dl arborioris
4 dl vitt vin
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 sparrisknippen
olja till stekning
200 g getost
lite salt

Putsa, skiva, salta och stek fläskfilén. Peppra efteråt.
Risotto: Fräs löken i oljan. Rör i riset. Fräs en stund innan vinet hälls i. Låt vinet koka in och späd med vatten och buljongtärningar när det verkar bli torrt. Tillsätt getosten och salta mot slutet.
Fräs sparrisen i olja.
Servera med tomaterna.

1 kommentar:

  1. Aha, getost i risotto, det var något nytt för oss. Vi har bara haft parmesan i vår, kul med lite nya idéer!

    SvaraRadera