söndag 4 september 2011

Lasagne med grekiska smaker

Så har vi hunnit med terminens första VAB, vård av sjukt barn. Egentligen var det inte så blodigt, Sigrid, 3 år, var nog helt enkelt så trött att hon blev alldeles illamående en morgon. Alla dessa nya intryck, i ny grupp (samma som Arvid). Efter tvåtimmars extra sömn, var hon alive and kicking. Det kändes inte som om jag var beredd att kasta iväg henne till dagis den morgonen. Det kunde ju vara kräksjukan. Vår lilla pärla. Medan Arvid och Sigrid anordnade en inomhuspicknick, hann jag göra en lasagne värd namnet. Allt med lamm- eller köttfärs blir väldigt mycket barnvänligare om man mixar samman löken, grönsakerna och färsen innan man går vidare har jag noterat.
Lasagne med grekiska smaker
1 pkt lasagne plattor

1/2 dl olja
800 g lammfärs
2 röda lökar, finhackade
1 gul zuccini, skalad och tärnad
2 pkt krossade tomater
4 hönsbuljongtärningar
150 g fetaost, nernypt.
500 g creme fraiche

450 g fetaost att strö över
Stek lök och färs i en djup gryta. Häll ner övriga ingredienser (utom lasagneplattor och 450 g fetaost). Låt koka i 20 minuter. Mixa samman till en jämn sås.
Lägg 1 varv pastaplattor i en smord ugnsfats form. Häll över ett första lager lammfärssås. Lägg över ett varv pasta plattor som täcks med ännu ett lager lammfärssås. Avsluta med ett lager färssås och strö smulad fetaost över. Låt "gotta" till sig 1 h. Grädda sedan i 200 grader C. i cirka 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar