tisdag 9 augusti 2011

Pesquera och senapsfärsbiffar

Sommaren har verkligen varit lång - och skön! Att det inte varit solsken varje dag har inte stört mig det minsta. Tvärtom. Gillar den svenska sommarmixen med sol, moln, sol, moln, regn, sol, sol... ja, och så vidare.

Senapsfärsbiffar:
600 g nötfärs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Blanda färs, senap, salt och peppar. Forma till biffar i önskad storlek. Stek i olivolja.

Sås:
4 dl matyoghurt
100 g fetaost
2 tsk honung
2 krm salt
Mixa ovanstående.

Till detta åt vi potatis och morötter, som efter skalning och hackning i mindre bitar
fått tillbringa 45 minuter i ugnen på 225 grader. Tillsammans med lite olivolja och salt.

Pesquera Tinto 2007, Ribera del Duero, Spanien, nr 72731, 174 kr
hette vinet vi drack och går att hitta i beställningssortimentet. Ett mycket gott, koncentrerat och svartbärigt vin ganska långt ifrån det man förknippar med Spanien i rödvinsväg (traditionell Rioja). Ribera del Duero och Priorat väljer jag helst om jag ska dricka spanskt rött i dagsläget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar