måndag 22 augusti 2011

Lax med basilikasås.

Lax och riesling fungerar ju finfint ihop. Den här gången fick laxen sällskap av basilikasås och rieslingen köpte jag i München i maj på en arbetsresa. Producenten heter Kloster Eberbach och är en pålitlig producent som aldrig gör en besviken.
Lax:
1 kg laxfilé
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Ugnsbaka laxen i 15 minuter med temperaturen 175 grader.
Basilikasås:
2 krukor basilika
2 tsk finhackad chili (hyfsat stark)
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl majonnäs
5 dl creme fraiche
lite salt
Mixa ovanstående med en mixerstav.

Servera med kokt potatis och smörstekt sparris.

2 kommentarer:

  1. Låter som en jättegod middag!
    Min syrra har specialimporterat så många goda rieslingviner och bjudit oss på, så snart har jag blivit för kräsen för Systembolagets varianter, i alla fall i medelprisklassen. Har ni några förslag på vad man ska köpa?
    Undrar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Men den såsen bör väl gå bra till torsk också, eller vad tror ni? Det står nämligen torsk på menyn i morgon och inte lax...

    SvaraRadera