torsdag 25 augusti 2011

Blomkål och Broccoli med brödfräs

Den här rätten var en riktig hit. Bland oss vuxna. Arvid tycker att kokt blomkål stinker, så där hade rätten inte så mycket att hämta. Sigrid tycker som Arvid.

Blomkål och Broccoli med brödfräs
2 blomkålshuvuden, rensade på blast, sköljda och delade på mitten
4 broccoli, resnade på blast och sköljda
1 röd lök, tärnad
4 skivor vitt formbröd, tärnat
75 g smör
100 g falukorv (eller bacon, men vi hade korv hemma), tärnad
1 dl strimlad basilika
dijonsenap

Koka blomkålen i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter. Den ska bli mjuk i mitten.
Vid ungefär halva tiden lägger Du med broccolin att koka med.
Stek lök och korv i smöret och tillsätt brödet att fräsa samman.Rör i basilikan och senapen på slutet. Lägg upp grönsakerna på tallrikar och fördela brödfräset över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar