torsdag 14 juli 2011

Sigrid 3 år - firades av släkten (del 2)!

När vi bjuder in släkten för att fira våra barns födelsedagar gör vi det ordentligt - lunch, tårta och middag. Samt övernattning, för den som så önskar. Här följer bilder och recept från middagen då vi firade Sigrid.
Gazpacho
300 g vitt bröd
6 vitlöksklyftor
2 liter tomatjuice
2 liter grönsaksjuice
4 dl olivolja
6 msk vitvinsvinäger
1 matsked chilipulver
2 matskedar salt
2 teskedar strösocker
Ta bort kanterna på brödet och kör det i en mixer tillsammans med vitlöken och en liter av tomatjuicen. Tillsätt övriga ingredienser.
Lax med pepparrotsfärskost och grönsaker

4 grovhackade röda paprikor
4 grovhackade zucchini
3 grovhackade röda lökar
1,5 dl olivolja
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 kg körsbärstomater
2 kg potatis
Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt i ugnen i 10 minuter (200 grader). Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna. In i ugnen igen i 15 minuter. Skala och koka potatisen.

600 g färskost
1,5 dl riven pepparrot
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
16 laxfiléer à 150 g
1 msk salt
Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av respektive laxfilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten. In i ugnen i 15 minuter (200 grader). Gärna samtidigt som grönsakerna ovan.

Salsa verde:
3 dl olivolja
2 dl basilika
2 dl persilja
2 vitlöksklyftor
4 msk citronsaft
2 tsk rivet citronskal
2 dl söndersmulat, vitt bröd
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppa
2 klyftadde citroner
1 dl grovhackad persilja
Mixa alla ingredienser med mixerstav. Servera med citronklyftor och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar