lördag 9 juli 2011

Pasta med jordärtskockor

Sparris och jordärtskockor på samma tallrik? Gott, mycket gott!
500 g tagliatelle
3 dl bladpersilja
3 dl basilika
5 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
1 msk kycklingfond
500 g jordärtskockor
500 g champinjoner
6 msk smör
500 g sparris
200 g lufttorkad skinka
salt
peppar

Koka pastan. Grovhacka persilja och basilika. Koka upp grädde med persilja, basilika och pressad vitlök. Låt koka i fyra minuter. Mixa med handmixer. Tillsätt citronsaft, fond och peppar. Skala och skär skockorna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten. Dela svampen i mindre bitar och stek den i smöret. Salta och peppra. Blanda ihop allt i en stor serveringsskål. Stek sparrisen några minuter i smör. Linda om luftorkad skinka runt tre-fyra sparrissar. Servera!

1 kommentar: