måndag 25 juli 2011

Grillkväll hemma hos familjen J.

Under en av dessa ljumma sommarkvällar, passade vi på att snedda över skogen till våra vänner familjen J. Dottern E. hade dukat ett vuxen- och ett barnbord.
Förrätten, bestående av zucciniplättar, två stycken per portion, med lagrad ost mellan och överst. Det låter löjligt enkelt - och var fantastiskt gott - Arvid bad om påfyllning.
Rostade rotfrukter med en örtcreme till...
Örtmarinerad tofu ligger på grillen. Jag har inga goda minnen av tofu tidigare, men nu. Även Arvid och Sigrid (Anders behöver jag inte ens nämna i sammanhanget) uppskattade tofun i synnerhet - inte ett spår syntes kvar på tallriken.
Grillad tofu
Vispa ihop 1 del sojasås, 2 delar chilisås och drygt 1 del olja. Krydda med grillkrydda, pressad vitlök, riven ingefära. Marinera tofuskivorna i några timmar, gärna längre. Kladdkaka med kokos, banan grillad i folie tillsammans med 4 trianglar toblerone. Glass till detta. Vad säger man? Mmmmmmmmmmmmmmm...
Kokoskaka

125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor + lite till att strö formen med
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker

Smörj form med löstagbar kant och strö med kokos. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret och därefter kokosflingorna. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Häll ner i smeten i formen och grädda knappt 18 minuter, 175 grader.

Vi vuxna (ja med ett undantag, fam. J. kommer att utökas inom kort...)drack Rosé till. Man ska inte underskatta rosé - så länge den är europeisk åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar